fbpx

Atreu i fidelitza amb el màrqueting de continguts

Portada_Marketing de continguts
Portada_Marketing de continguts
La publicitat convencional s’està tornant cada cop menys efectiva.

Alguns estudis apunten que una persona, des que s’aixeca fins que se’n va a dormir, rep entre 3.000 i 5.000 missatges publicitaris. I és que la publicitat ha estat, des de temps immemorials, una estratègia de promoció recurrent a l’hora de captar clients.

Ara bé, davant d’aquesta massificació, la publicitat convencional s’està tornant cada cop menys efectiva. I més molesta.

Com destacar davant d’aquest fet?

Línies avall t’ajudem a descobrir-ho.

Fa dos anys, a Espanya, segons l’estudi DigitalNewsReport.es 2017, el 28% de la població usuària d’Internet bloquejava els anuncis en línia: des de l’ordinador (90%), des del mòbil (28%) i des de les tauletes (19%). Actualment, l’extensió ‘AdBlock’ de Google Chrome compta amb més de 10 milions d’usuaris.

Aquest sistema de bloqueig dels anuncis, crea una millor experiència digital per als clients, però és un problema per a les marques.

Com lluitar amb el moviment anti-anuncis? Amb el màrqueting de continguts.

Què és el màrqueting de continguts

El màrqueting de continguts o Content Marketing és una estratègia a llarg termini que utilitza el contingut, en tots els seus formats, per a crear una relació forta amb l’audiència, captar la seva atenció i millorar l’engagement.

‘La fórmula de l’èxit en un contingut: ajudar, educar, informar, entretenir o inspirar’.

Lucas García, CEO de Socialmood.

A diferència dels anuncis pagats, el màrqueting de continguts pretén crear confiança i atreure l’audiència d’una manera més selecta i menys invasiva.

4 motius per apostar pel màrqueting de continguts

  • Millora la imatge de marca. Si aportes informació personalitzada i de qualitat, milloraràs la teva reputació i visibilitat.
  • Et permet generar relacions directes i pròximes amb els teus usuaris de manera natural i oberta.
  • És més barat i més rendible.
  • Millora el teu posicionament en cercadors.

Com genero contingut?

Tens infinites opcions per a crear i promocionar el teu contingut. No et quedis només amb les xarxes socials. Innova. Si vols que funcioni, no et centris en un únic format, diversifica per poder atreure més audiència.

El blog de Maybelline o el de Me gusta volar d’Iberia són bons exemples de com aplicar una estratègia de màrqueting de continguts.

Quant al blog de la marca de maquillatge Maybelline, aprofiten aquest recurs per educar als seus clients compartint tutorials amb el maquillador oficial de la marca i consells bàsics, tot fent ús dels seus productes.

En el cas del blog d’Iberia s’ofereix informació sobre avions i aeroports, però també se centra amb les inquietuds dels usuaris, amb moltes aportacions per satisfer la curiositat dels clients i donar informació sobre els millors llocs de vacances, entre altres.

Nestlé, per exemple, també fa ús del màrqueting de continguts a través de Pinterest. Al seu perfil trobaràs infinitat d’infografies amb informació d’interès i curiositats sobre la marca i els seus productes.

Publicacions, imatges, infografies, vídeos, podcasts, presentacions…

Aprofita els avantatges de cadascun dels formats i de les diverses plataformes sense perdre de vista els objectius i acompanya la campanya d’un calendari editorial per saber què has de fer, quan, com, on i per què.

La importància del calendari editorial

El calendari editorial és l’element essencial perquè una estratègia de continguts sigui exitosa. Així mateix, t’ajudarà en l’organització i planificació i serà una eina més per garantir la constància del projecte.

Però perquè és tan important un calendari editorial? Aquí te’n donem quatre motius:

1. Contingut de rellevància. T’ajudarà a crear contingut específicament pensat per al públic que el llegirà i tindràs moltes més oportunitats d’encertar.

2. Pensaràs a llarg termini. Amb un calendari editorial sabràs amb antelació quins formats utilitzaràs, com evolucionaran els teus continguts i a quin públic t’adreçaràs.

3. Optimitzaràs el temps. Amb un pla de referència sempre aniràs un pas endavant. El ritme de treball serà més constant i també tindràs més temps per a generar idees i optimitzar continguts.

4. Diferenciaràs audiències. Cada format, cada temàtica, cada publicació té una audiència diferent. Tenir un calendari editorial et permetrà tenir-ho ben clar i definit per a saber a qui va dirigit cada post per endavant.

Com captar l’atenció?

Recorda que l’audiència filtra el gra de la palla, has d’evitar pressionar-la amb contingut que interrompi la seva activitat. Busca formes d’enviar el teu missatge de forma natural i orgànica. Així mateix, és important establir una filosofia al voltant de l’ajuda, on el client sempre sigui el centre de tot.

Pensa que, tard o d’hora, si l’estàs ajudant, l’audiència et recordarà.

[ Conèixer ]

Formar-se o tenir una idea més o menys completa d’algú o d’alguna cosa.

Digues-hi la teva!
Aquí tindràs veu i vot, i corda per estona. Tirarem pel dret i, amb la mà al cor, parlarem clar i parlarem bé, que no costa gaire.

[ Xarxa social ]

Plataforma digital de comunicació global que posa en contacte un gran nombre d’usuaris.

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, WhatsApp, Telegram, Snapchat, Pinterest, Flickr, Spotify, TikTok… Són totes les que tenim, però no són totes les que hi ha.

Què vol dir això?

Que no cal tenir un perfil a totes les xarxes socials que trobis pel camí. Cal enfocar la comunicació global entenent que la imatge de la teva empresa, marca, institució o producte es veurà 100 % influïda en funció de com utilitzis totes aquestes plataformes.

Estressant?

T’assessorem per tal de definir una bona estratègia de comunicació i posar en marxa només aquells perfils que siguin d’interès i d’utilitat.

[ Keywords ]

kɪ́jwəːdz

Les keywords són aquelles paraules clau que utilitzem quan busquem informació sobre qualsevol temàtica en un cercador.
La definició és senzilla, oi?
Tot i això, saber-les reconèixer i utilitzar quan toca és més important del que sembla.
Treballar les keywords correctes en els teus continguts digitals pot ajudar-te moltíssim.

Per què?

Et permetrà posicionar bé el contingut als cercadors, evitaràs que es perdi entre tanta informació i augmentaràs les visites de clients potencials.

On les pots utilitzar?

Et poden servir per definir el contingut principal d'una pàgina web, la seva estructura o, fins i tot, els textos d'una publicació a Instagram.
Perquè, sabies que els hashtags també són keywords?

[ Engagement ]

ɪnˈɡeɪdʒmənt

L’engagement és un concepte que s’ha tornat imprescindible a l’hora d’analitzar si una estratègia de màrqueting funciona.
Té a veure amb la fidelitat i el sentit de pertenença a una marca, i és una eina de conversió molt més potent que la publicitat.
Vols saber-ne més?

[ Web ]

Com va dir Bill Gates, "si el teu negoci no és a Internet, el teu negoci no existeix".
Si el teu consumidor és a Internet, per què no hi ets, tu?
Una pàgina web és el teu aparador, és el teu comercial, és una font informativa, és una primera pressa de contacte.
Ara bé, per emergir en un món sobresaturat, calen un propòsit i una estratègia.

[ Marca ]

Segons l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, una marca és tot signe susceptible de representació gràfica, i serveix per distingir els productes i serveis d'una empresa al mercat.
Una marca, però, va molt més enllà del disseny.
Tot el que es comunica, i com es comunica, és marca.
Tot el que la gent percep, pensa, diu, sent i comparteix sobre un producte o servei, és marca.

[ Binge-watching ]

bɪnʤˈwɒʧɪŋ

Expressió anglesa que vindria a dir "fer una marató o atipar-se de sèries". Veure'n capítol rere capítol fins que acabes la sèrie sencera. Això que està tan de moda gràcies a les plataformes de vídeo com Netflix o HBO.
A l’oficina ens vam enganxar a This Is Us, i no neguem que alguna nit hem fet alguna binge-watching a Prime Video. Si no l’has vist, te la recomanem!

[ 10 coses sobre mi ]

1. M’agrada massa el cafè, si mai es pot dir massa.

2. Ferma creient que una trucada val més que un whatsapp.

3. M’organitzo la vida amb mil agendes, però a vegades perdo el cap.

4. Soc molt observadora, encara que sovint porto les ulleres brutes, i si duc una càmera per endur-me un record, millor.

5. De província aragonesa, però mirant els dibuixos en català des de petita.

6. M’encanta llegir en paper. Si em passo al llibre digital, serà perquè no em queda espai a casa.

7. Tinc estancada una passió que em relaxava molt i em feia desconnectar: pintar.

8. Àgil devoradora de sèries i cinema.

9. Sempre aprenent per mantenir-me actualitzada en aquest món de bojos.

10. Un desig: igualtat.

[ Conte ]

Narració, generalment breu, d'un fet o d'una sèrie de fets reals, llegendaris o ficticis, amb la intenció d'entretenir, divertir, moralitzar, etc.
El conte que tothom hauria de llegir és Momo, una novel·la de Michael Ende en què s’explica la lluita entre Momo, una nena òrfena que posseeix una extraordinària habilitat per saber escoltar, i els homes de gris, personatges cadavèrics que viuen del temps estalviat / perdut de la resta de mortals.
Amagada sota la dolçor d’un infant, Momo és una crítica ferotge a les societats modernes, en què el treball converteix la societat en una suma de persones alienades i la productivitat és dirigida per personatges sense escrúpols.
Et sona de res?

[ Copywriter ]

kɑpiːˌraɪtɚ

També anomenat "redactor de continguts publicitaris". Ens encanta adoptar estrangerismes per denominar coses per a les quals ja tenim nom. Per exemple: fúting, bufet, pàrquing, clúster, standing, outlet, hobby, freelance, coaching, brànding… En aquesta web en trobaràs uns quants, però… és un simple tema de posicionament ;-).

[ 10 coses sobre mi ]

1. Vaig enamorar-me gràcies a Twitter.

2. Periodista renegada d’una professió que cada cop disposa de menys temps i recursos.

3. Mare. L’emprenedoria m’ha permès una cosa gairebé impossible: conciliar.

4. He descobert les meravelles que hi ha sota el mar i m'hi submergeixo sempre que puc.

5. Tinc vertigen però mai puc resistir-me a mirar cap avall.

6. M’encanten els gats. En un passat, gat que veia pel carrer, mix que m’emportava a casa.

7. M’he tornat feminista amb el temps. Cada dia el món em demostra que és necessari.

8. Molt fan de qui va inventar la frase “Viatjar és l’única despesa que et farà més ric”.

9. Catalana però també ciutadana del món. Una llengua que no es protegeix és una llengua que mor.

10. Com el gran Capità Enciam postulava, jo també crec que els petits canvis són poderosos.

[ Connectem ]

La teoria dels 6 graus que ja són 4

Situa’t. Anys seixanta. Època dels Beatles i de les manifestacions massives reivindicant nous drets socials.

Opcional

En aquell temps, un nord-americà va voler comprovar si tota la humanitat estava “connectada”.

Com?

Va seleccionar diverses persones a l’atzar i els va demanar que enviessin una carta. L’havien d’enviar a algú que no coneixien de res i que vivia a milers de quilòmetres. Els remitents només en sabien el nom, la professió i una localització aproximada. Perquè la carta arribés a la persona correcta, la condició principal era que els participants havien de donar la missiva a un o diversos intermediaris seguint una mena d’intuïció. Tot això, sense WhatsApp ni Facebook, eh!
En contra del que es creia, la majoria de cartes van arribar i, en comptes de centenars d’intermediaris, només van fer falta entre 5 i 7 persones a la cadena. Voilà la teoria dels 6 graus de separació.

Ara en restem 2, en queden 4

Amb les xarxes socials, aquesta teoria ha quedat obsoleta. Segons un estudi de Facebook, només cal una mitjana de 3,57 persones per connectar els més de 1.590 milions d’usuaris actius de la xarxa (prop d’un 22 % de la població).
Pensa-ho bé, entre tu i Trump només hi ha una cadena de 4 persones de separació. Acolloneix, oi? Ara pensa en les possibilitats que t’obre aquesta teoria. I ignora les possibilitats amb Trump…
Aprofita-ho!