fbpx

Pinterest i el poder de la imatge

Portada_Pinterest
Portada_Pinterest
El contingut visual causa un impacte de forma gairebé immediata.

En un món eminentment digital, és necessari invertir temps a posicionar bé el contingut a la xarxa. Per a que et vegin, primer, cal que et trobin.

Aquest article tracta de Pinterest, una xarxa social oblidada per algunes empreses i que té molts més beneficis dels que pots creure a primera vista.

Amb una bona estratègia, Pinterest augmenta el trànsit a la teva web, genera més engagement, facilita l’obtenció de leads de qualitat… T’interessa?

Coneix Pinterest

Pinterest funciona com un buscador i és una de les xarxes on el poder de la imatge és més important. A diferència d’altres plataformes com Facebook, Instagram o Twitter, l’objectiu de Pinterest no és connectar persones, sinó inspirar-les.

Dins d’aquesta xarxa, les publicacions (també conegudes com a pins) s’agrupen en taulers temàtics. Una forma molt intuïtiva d’ordenar el contingut i fer-lo més atractiu i fàcil de trobar per als usuaris.

El poder de la imatge

Com demostren diversos estudis, el nostre cervell és capaç de captar una imatge en menys d’un segon. I és que el contingut visual es consumeix molt ràpid i causa un impacte de forma gairebé immediata. D’aquí l’èxit de plataformes com Instagram o Pinterest.

Utilitza Pinterest

Una de les avantatges principals de Pinterest és la possibilitat d’estructurar el contingut per temàtiques. Segons els teus interessos, pots organitzar les publicacions ens diferents taulers. Així mateix, quan comences a seguir un compte, pots escollir només seguir determinats taulers del perfil o seguir-los tots.

D’aquesta manera, si tens una empresa de disseny gràfic, probablement no t’interessi el tauler ‘Receptes de cuina’ o ‘Decoració de la llar’ d’un compte, sinó el de ‘Tips Illustrator’ o ‘Disseny de logotips’, per exemple.

A més, pots col·locar el plug in o extensió de Pinterest al teu navegador per afegir pins d’altres pàgines o del teu blog. Tan sols cal que facis clic a la icona que diu «Pin it» i apareixeran opcions de les imatges a seleccionar, fes clic a la que més t’agradi i després tria on guardar-ne el pin.

Tot seguit, acompanya’l d’un títol i un text descriptiu per fer-lo més fàcil de trobar. Encara que la imatge sigui la protagonista, una bona descripció i l’ús adequat de les paraules clau és el que farà que el teu contingut es posicioni dins del cercador de Pinterest i a Google, i augmenti la seva viralitat.

És clau saber que el teu contingut no és només teu, sinó que altres persones el poden guardar als seus taulers i, així, successivament fins a fer-se viral.

Si fas servir imatges d’altres pàgines web o d’altres usuaris, pots editar els pins per aconseguir que el contingut es torni viral. Això beneficiarà el propietari original del contingut, però també a tu, ja que aconseguiràs més visibilitat.

Tres avantatges de Pinterest

Personalment, el que més ens agrada d’aquesta xarxa és que a cada publicació pots afegir un enllaç i redirigir el públic on tu vulguis. Tanmateix, Pinterest té molts altres beneficis:

  • Proximitat amb els teus clients.
  • Imatge de marca.
  • Trànsit a la web.

Aquesta última és la nostra funcionalitat preferida. Pinterest permet enllaçar els teus pins a l’adreça URL que prefereixis. Així mateix, et recomanem introduir a la teva web el botó de compartir (Pin it) a Pinterest.

Programa els teus pins

Et recordem que un calendari editorial és l’element essencial perquè la teva estratègia de continguts arribi a bon port. Segur que coneixes unes quantes eines per poder planificar i programar el teu contingut a les xarxes socials. Igual que pots fer amb Facebook o Twitter, també existeixen plataformes que et permeten portar una planificació de les teves publicacions o pins a Pinterest com, per exemple, HootsuiteViraltag o Planoly, entre altres.

D’aquestes tres opcions, podríem dir que Hootsuite és la més simple a nivell de disseny. En canvi, Viraltag o Planoly tenen un estil més visual i segueixen la línia de Pinterest.

Si haguéssim d’escollir-ne una, ens quedaríem amb el pin planner de Planoly perquè, fins i tot quan estàs programantja pots veure com quedaran estèticament les teves publicacions, igual que passa a la versió per programar Instagram. A més, també han incorporat un apartat d’estadístiques.

Segons Planoly, ja hi ha més de 300 milions de persones al món utilitzant Pinterest. I tu, t’animes amb els pins?

Les paraules que no s'emporta el vent, queden per escrit


No enviem correu brossa!

Responsable de les dades: ​​Deparaula. Finalitat: ​Enviar-te informació sobre màrqueting i comunicació. Legitimació: El teu consentiment. Destinataris: ​No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Drets: Tens dret a accedir, rectificar, limitar i eliminar les dades en qualsevol moment.

[ Conèixer ]

Formar-se o tenir una idea més o menys completa d’algú o d’alguna cosa.

Digues-hi la teva!
Aquí tindràs veu i vot, i corda per estona. Tirarem pel dret i, amb la mà al cor, parlarem clar i parlarem bé, que no costa gaire.

[ Xarxa social ]

Plataforma digital de comunicació global que posa en contacte un gran nombre d’usuaris.

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, WhatsApp, Telegram, Snapchat, Pinterest, Flickr, Spotify, TikTok… Són totes les que tenim, però no són totes les que hi ha.

Què vol dir això?

Que no cal tenir un perfil a totes les xarxes socials que trobis pel camí. Cal enfocar la comunicació global entenent que la imatge de la teva empresa, marca, institució o producte es veurà 100 % influïda en funció de com utilitzis totes aquestes plataformes.

Estressant?

T’assessorem per tal de definir una bona estratègia de comunicació i posar en marxa només aquells perfils que siguin d’interès i d’utilitat.

[ Keywords ]

kɪ́jwəːdz

Les keywords són aquelles paraules clau que utilitzem quan busquem informació sobre qualsevol temàtica en un cercador.
La definició és senzilla, oi?
Tot i això, saber-les reconèixer i utilitzar quan toca és més important del que sembla.
Treballar les keywords correctes en els teus continguts digitals pot ajudar-te moltíssim.

Per què?

Et permetrà posicionar bé el contingut als cercadors, evitaràs que es perdi entre tanta informació i augmentaràs les visites de clients potencials.

On les pots utilitzar?

Et poden servir per definir el contingut principal d'una pàgina web, la seva estructura o, fins i tot, els textos d'una publicació a Instagram.
Perquè, sabies que els hashtags també són keywords?

[ Engagement ]

ɪnˈɡeɪdʒmənt

L’engagement és un concepte que s’ha tornat imprescindible a l’hora d’analitzar si una estratègia de màrqueting funciona.
Té a veure amb la fidelitat i el sentit de pertenença a una marca, i és una eina de conversió molt més potent que la publicitat.
Vols saber-ne més?

[ Web ]

Com va dir Bill Gates, "si el teu negoci no és a Internet, el teu negoci no existeix".
Si el teu consumidor és a Internet, per què no hi ets, tu?
Una pàgina web és el teu aparador, és el teu comercial, és una font informativa, és una primera pressa de contacte.
Ara bé, per emergir en un món sobresaturat, calen un propòsit i una estratègia.

[ Marca ]

Segons l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, una marca és tot signe susceptible de representació gràfica, i serveix per distingir els productes i serveis d'una empresa al mercat.
Una marca, però, va molt més enllà del disseny.
Tot el que es comunica, i com es comunica, és marca.
Tot el que la gent percep, pensa, diu, sent i comparteix sobre un producte o servei, és marca.

[ Binge-watching ]

bɪnʤˈwɒʧɪŋ

Expressió anglesa que vindria a dir "fer una marató o atipar-se de sèries". Veure'n capítol rere capítol fins que acabes la sèrie sencera. Això que està tan de moda gràcies a les plataformes de vídeo com Netflix o HBO.
A l’oficina ens vam enganxar a This Is Us, i no neguem que alguna nit hem fet alguna binge-watching a Prime Video. Si no l’has vist, te la recomanem!

[ 10 coses sobre mi ]

1. M’agrada massa el cafè, si mai es pot dir massa.

2. Ferma creient que una trucada val més que un whatsapp.

3. M’organitzo la vida amb mil agendes, però a vegades perdo el cap.

4. Soc molt observadora, encara que sovint porto les ulleres brutes, i si duc una càmera per endur-me un record, millor.

5. De província aragonesa, però mirant els dibuixos en català des de petita.

6. M’encanta llegir en paper. Si em passo al llibre digital, serà perquè no em queda espai a casa.

7. Tinc estancada una passió que em relaxava molt i em feia desconnectar: pintar.

8. Àgil devoradora de sèries i cinema.

9. Sempre aprenent per mantenir-me actualitzada en aquest món de bojos.

10. Un desig: igualtat.

[ Conte ]

Narració, generalment breu, d'un fet o d'una sèrie de fets reals, llegendaris o ficticis, amb la intenció d'entretenir, divertir, moralitzar, etc.
El conte que tothom hauria de llegir és Momo, una novel·la de Michael Ende en què s’explica la lluita entre Momo, una nena òrfena que posseeix una extraordinària habilitat per saber escoltar, i els homes de gris, personatges cadavèrics que viuen del temps estalviat / perdut de la resta de mortals.
Amagada sota la dolçor d’un infant, Momo és una crítica ferotge a les societats modernes, en què el treball converteix la societat en una suma de persones alienades i la productivitat és dirigida per personatges sense escrúpols.
Et sona de res?

[ Copywriter ]

kɑpiːˌraɪtɚ

També anomenat "redactor de continguts publicitaris". Ens encanta adoptar estrangerismes per denominar coses per a les quals ja tenim nom. Per exemple: fúting, bufet, pàrquing, clúster, standing, outlet, hobby, freelance, coaching, brànding… En aquesta web en trobaràs uns quants, però… és un simple tema de posicionament ;-).

[ 10 coses sobre mi ]

1. Vaig enamorar-me gràcies a Twitter.

2. Periodista renegada d’una professió que cada cop disposa de menys temps i recursos.

3. Mare. L’emprenedoria m’ha permès una cosa gairebé impossible: conciliar.

4. He descobert les meravelles que hi ha sota el mar i m'hi submergeixo sempre que puc.

5. Tinc vertigen però mai puc resistir-me a mirar cap avall.

6. M’encanten els gats. En un passat, gat que veia pel carrer, mix que m’emportava a casa.

7. M’he tornat feminista amb el temps. Cada dia el món em demostra que és necessari.

8. Molt fan de qui va inventar la frase “Viatjar és l’única despesa que et farà més ric”.

9. Catalana però també ciutadana del món. Una llengua que no es protegeix és una llengua que mor.

10. Com el gran Capità Enciam postulava, jo també crec que els petits canvis són poderosos.

[ Connectem ]

La teoria dels 6 graus que ja són 4

Situa’t. Anys seixanta. Època dels Beatles i de les manifestacions massives reivindicant nous drets socials.

Opcional

En aquell temps, un nord-americà va voler comprovar si tota la humanitat estava “connectada”.

Com?

Va seleccionar diverses persones a l’atzar i els va demanar que enviessin una carta. L’havien d’enviar a algú que no coneixien de res i que vivia a milers de quilòmetres. Els remitents només en sabien el nom, la professió i una localització aproximada. Perquè la carta arribés a la persona correcta, la condició principal era que els participants havien de donar la missiva a un o diversos intermediaris seguint una mena d’intuïció. Tot això, sense WhatsApp ni Facebook, eh!
En contra del que es creia, la majoria de cartes van arribar i, en comptes de centenars d’intermediaris, només van fer falta entre 5 i 7 persones a la cadena. Voilà la teoria dels 6 graus de separació.

Ara en restem 2, en queden 4

Amb les xarxes socials, aquesta teoria ha quedat obsoleta. Segons un estudi de Facebook, només cal una mitjana de 3,57 persones per connectar els més de 1.590 milions d’usuaris actius de la xarxa (prop d’un 22 % de la població).
Pensa-ho bé, entre tu i Trump només hi ha una cadena de 4 persones de separació. Acolloneix, oi? Ara pensa en les possibilitats que t’obre aquesta teoria. I ignora les possibilitats amb Trump…
Aprofita-ho!