fbpx

Per què integrar un blog corporatiu a la teva estratègia de màrqueting?

Un blog no és una aixeta que obres i tanques quan tens ganes de beure.

A banda d’una bona eina de comunicació, crear un blog corporatiu és una bona acció dins de l’estratègia de màrqueting, ja que ajuda a atreure visites a la pàgina web. I és que, sovint, entrem en un lloc web concret atrets per les ganes de trobar contingut especialitzat.

Ara bé, perquè funcioni no hem de limitar-nos a crear una pestanya a la web i esperar que vingui l’èxit. El blog, a la vegada que les xarxes socials, necessita estratègia, planificació i constància.

I, per descomptat, el contingut si no és el rei continua essent molt important. Cada vegada que et posis a escriure, a més d’una redacció acurada, has de pensar en com estructuraràs la informació i quin to de veu utilitzaràs.

Massa coses?

Ningú va dir que seria fàcil.

Però, anem per parts.

Estem inundats de contingut, farts de nous inputs informatius per totes bandes. La majoria d’escàs valor. Però, què passa si hi ha un contingut que sobresurt de la resta?

Defineix una estratègia…

Un blog no és una aixeta que obres i tanques quan tens ganes de beure. Has d’anar alimentant-lo amb regularitat. Pots crear-te un calendari per saber quan toca parlar i sobre què.

I decideix com et comunicaràs

Decidir si utilitzaràs un to de veu més formal o més informal depèn de la personalitat de la teva marca, dels valors que vulgui transmetre i del públic objectiu. A més, segons el tipus de públic hauràs d’adaptar les referències i el llenguatge.

Amb un exemple ho veuràs millor:

Si parles a un públic adolescent i busques la seva empatia, pots esmentar el nou vídeo que ha penjat una influencer a TikTok, referenciar qui participa en la nova edició d’OT o preguntar si ja han vist l’últim capítol de Sex Education de Netflix.

Ara… creus que el teu pare seguiria el discurs amb les mateixes referències? Probablement no.

Ah, i per cert: assegura-te’n que no hi hagi faltes d’ortografia. No hi ha res que doni més mala imatge.

6 avantatges d’un blog corporatiu i alguns exemples d’empreses que ho fan bé

A priori mantenir un blog sembla una tasca complicada. Però el cert és que té molts avantatges. Descobreix línies avall per què:

1. NOTORIETAT I REPUTACIÓ.

Igual que passa amb les xarxes socials, un blog corporatiu permet col·locar-te a la ment del teu client o potencial client. Si l’enganxa la teva manera de ser i comunicar-te, quan pensi en algú del teu sector, apareixeràs al que s’anomena top of mind.

En aquest cas, et posem l’exemple de Google. Aquest gegant no necessita un blog perquè et quedis amb la seva marca, però l’aprofita per crear un espai on puguis trobar contingut útil: Think with Google.

2. CONFIANÇA I FIDELITZACIÓ DELS CLIENTS.

Veure que hi ha persones darrere d’un projecte o marca és essencial per guanyar-te la confiança del lector. Les grans marques es deixen quantitats milionàries pagant publicitat. La resta, hem de buscar altres vies per a generar confiança. I això, sovint, implica sortir de darrere la pantalla.

3. MÉS TRÀFIC A LA WEB.

Totes les visites són potencials leads. I qualsevol client pot arribar a visitar la teva pàgina web per múltiples vies: des d’un article especialitzat al blog, a través d’un enllaç de les xarxes socials o gràcies a algú que t’ha referenciat.

Brico Depot, per exemple, comparteix al seu Brico Blog tota una sèrie de consells, pas a pas, tips de decoració, com utilitzar un determinat material o com col·locar-ne un altre.

4. MILLOR POSICIONAMENT DE LA TEVA PÀGINA ALS CERCADORS.

Generar contingut constantment, fa que la teva pàgina web estigui actualitzada i millori el seu posicionament als cercadors.

El bon ús de les keywords o paraules clau, la bona estructuració del text amb diferents títols, imatges optimitzades per la web, enllaços… tot et fa sumar punts per aconseguir un millor posicionament SEO.

5. DESTACAR COM A EXPERT REFERENT DEL TEU SECTOR.

Si el teu blog tracta una temàtica molt específica i ofereixes solucions o resols dubtes, els teus clients et veuran com un expert de la matèria i això generarà confiança.

L’agència de viatges digital Destinia, per exemple, crea contingut al seu blog Destinia Magazine sobre escapades i turisme per tot el món, amb curiositats, plans de ruta i contingut específic per a amants de la gastronomia, entre altres.

6. CONEIXERÀS LA TEVA AUDIÈNCIA.

El blog corporatiu és una eina que humanitza l’empresa i permet empatitzar amb els lectors. A més, si segueixes l’anàlisi i dones una ullada a les mètriques, tindràs moltes dades que poden ser-te útils.

Quin article s’ha compartit més, quin ha generat més comentaris o visites… totes aquestes estadístiques et donen informació sobre quins són els temes que interessen més a la teva audiència i quins cal potenciar.

Com ja t’hem avançat, tenir un blog és una carrera de fons de la qual cal estar preparat. Ara bé, si ho tens clar i ets bon esportista, saps que només pot aportar-te beneficis. Amb una mica d’inversió, els resultats arriben.

[ Conèixer ]

Formar-se o tenir una idea més o menys completa d’algú o d’alguna cosa.

Digues-hi la teva!
Aquí tindràs veu i vot, i corda per estona. Tirarem pel dret i, amb la mà al cor, parlarem clar i parlarem bé, que no costa gaire.

[ Xarxa social ]

Plataforma digital de comunicació global que posa en contacte un gran nombre d’usuaris.

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, WhatsApp, Telegram, Snapchat, Pinterest, Flickr, Spotify, TikTok… Són totes les que tenim, però no són totes les que hi ha.

Què vol dir això?

Que no cal tenir un perfil a totes les xarxes socials que trobis pel camí. Cal enfocar la comunicació global entenent que la imatge de la teva empresa, marca, institució o producte es veurà 100 % influïda en funció de com utilitzis totes aquestes plataformes.

Estressant?

T’assessorem per tal de definir una bona estratègia de comunicació i posar en marxa només aquells perfils que siguin d’interès i d’utilitat.

[ Keywords ]

kɪ́jwəːdz

Les keywords són aquelles paraules clau que utilitzem quan busquem informació sobre qualsevol temàtica en un cercador.
La definició és senzilla, oi?
Tot i això, saber-les reconèixer i utilitzar quan toca és més important del que sembla.
Treballar les keywords correctes en els teus continguts digitals pot ajudar-te moltíssim.

Per què?

Et permetrà posicionar bé el contingut als cercadors, evitaràs que es perdi entre tanta informació i augmentaràs les visites de clients potencials.

On les pots utilitzar?

Et poden servir per definir el contingut principal d'una pàgina web, la seva estructura o, fins i tot, els textos d'una publicació a Instagram.
Perquè, sabies que els hashtags també són keywords?

[ Engagement ]

ɪnˈɡeɪdʒmənt

L’engagement és un concepte que s’ha tornat imprescindible a l’hora d’analitzar si una estratègia de màrqueting funciona.
Té a veure amb la fidelitat i el sentit de pertenença a una marca, i és una eina de conversió molt més potent que la publicitat.
Vols saber-ne més?

[ Web ]

Com va dir Bill Gates, "si el teu negoci no és a Internet, el teu negoci no existeix".
Si el teu consumidor és a Internet, per què no hi ets, tu?
Una pàgina web és el teu aparador, és el teu comercial, és una font informativa, és una primera pressa de contacte.
Ara bé, per emergir en un món sobresaturat, calen un propòsit i una estratègia.

[ Marca ]

Segons l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, una marca és tot signe susceptible de representació gràfica, i serveix per distingir els productes i serveis d'una empresa al mercat.
Una marca, però, va molt més enllà del disseny.
Tot el que es comunica, i com es comunica, és marca.
Tot el que la gent percep, pensa, diu, sent i comparteix sobre un producte o servei, és marca.

[ Binge-watching ]

bɪnʤˈwɒʧɪŋ

Expressió anglesa que vindria a dir "fer una marató o atipar-se de sèries". Veure'n capítol rere capítol fins que acabes la sèrie sencera. Això que està tan de moda gràcies a les plataformes de vídeo com Netflix o HBO.
A l’oficina ens vam enganxar a This Is Us, i no neguem que alguna nit hem fet alguna binge-watching a Prime Video. Si no l’has vist, te la recomanem!

[ 10 coses sobre mi ]

1. M’agrada massa el cafè, si mai es pot dir massa.

2. Ferma creient que una trucada val més que un whatsapp.

3. M’organitzo la vida amb mil agendes, però a vegades perdo el cap.

4. Soc molt observadora, encara que sovint porto les ulleres brutes, i si duc una càmera per endur-me un record, millor.

5. De província aragonesa, però mirant els dibuixos en català des de petita.

6. M’encanta llegir en paper. Si em passo al llibre digital, serà perquè no em queda espai a casa.

7. Tinc estancada una passió que em relaxava molt i em feia desconnectar: pintar.

8. Àgil devoradora de sèries i cinema.

9. Sempre aprenent per mantenir-me actualitzada en aquest món de bojos.

10. Un desig: igualtat.

[ Conte ]

Narració, generalment breu, d'un fet o d'una sèrie de fets reals, llegendaris o ficticis, amb la intenció d'entretenir, divertir, moralitzar, etc.
El conte que tothom hauria de llegir és Momo, una novel·la de Michael Ende en què s’explica la lluita entre Momo, una nena òrfena que posseeix una extraordinària habilitat per saber escoltar, i els homes de gris, personatges cadavèrics que viuen del temps estalviat / perdut de la resta de mortals.
Amagada sota la dolçor d’un infant, Momo és una crítica ferotge a les societats modernes, en què el treball converteix la societat en una suma de persones alienades i la productivitat és dirigida per personatges sense escrúpols.
Et sona de res?

[ Copywriter ]

kɑpiːˌraɪtɚ

També anomenat "redactor de continguts publicitaris". Ens encanta adoptar estrangerismes per denominar coses per a les quals ja tenim nom. Per exemple: fúting, bufet, pàrquing, clúster, standing, outlet, hobby, freelance, coaching, brànding… En aquesta web en trobaràs uns quants, però… és un simple tema de posicionament ;-).

[ 10 coses sobre mi ]

1. Vaig enamorar-me gràcies a Twitter.

2. Periodista renegada d’una professió que cada cop disposa de menys temps i recursos.

3. Mare. L’emprenedoria m’ha permès una cosa gairebé impossible: conciliar.

4. He descobert les meravelles que hi ha sota el mar i m'hi submergeixo sempre que puc.

5. Tinc vertigen però mai puc resistir-me a mirar cap avall.

6. M’encanten els gats. En un passat, gat que veia pel carrer, mix que m’emportava a casa.

7. M’he tornat feminista amb el temps. Cada dia el món em demostra que és necessari.

8. Molt fan de qui va inventar la frase “Viatjar és l’única despesa que et farà més ric”.

9. Catalana però també ciutadana del món. Una llengua que no es protegeix és una llengua que mor.

10. Com el gran Capità Enciam postulava, jo també crec que els petits canvis són poderosos.

[ Connectem ]

La teoria dels 6 graus que ja són 4

Situa’t. Anys seixanta. Època dels Beatles i de les manifestacions massives reivindicant nous drets socials.

Opcional

En aquell temps, un nord-americà va voler comprovar si tota la humanitat estava “connectada”.

Com?

Va seleccionar diverses persones a l’atzar i els va demanar que enviessin una carta. L’havien d’enviar a algú que no coneixien de res i que vivia a milers de quilòmetres. Els remitents només en sabien el nom, la professió i una localització aproximada. Perquè la carta arribés a la persona correcta, la condició principal era que els participants havien de donar la missiva a un o diversos intermediaris seguint una mena d’intuïció. Tot això, sense WhatsApp ni Facebook, eh!
En contra del que es creia, la majoria de cartes van arribar i, en comptes de centenars d’intermediaris, només van fer falta entre 5 i 7 persones a la cadena. Voilà la teoria dels 6 graus de separació.

Ara en restem 2, en queden 4

Amb les xarxes socials, aquesta teoria ha quedat obsoleta. Segons un estudi de Facebook, només cal una mitjana de 3,57 persones per connectar els més de 1.590 milions d’usuaris actius de la xarxa (prop d’un 22 % de la població).
Pensa-ho bé, entre tu i Trump només hi ha una cadena de 4 persones de separació. Acolloneix, oi? Ara pensa en les possibilitats que t’obre aquesta teoria. I ignora les possibilitats amb Trump…
Aprofita-ho!