Fa anys que Instagram s’ha convertit en un membre més de la família. I és que, actualment, és més fàcil trobar un epidemiòleg o un encantador de serps que algú sense compte a Instagram. Ara bé, utilitzem correctament aquesta xarxa social?
En aquest article t’expliquem com captar l’atenció més enllà de la imatge i els 8 errors que has d’evitar quan escriguis a Instagram.
Més enllà de la imatge
Instagram és la xarxa social de les imatges. El lloc on ens han injectat en vena aquell mantra passat de moda “d’una imatge val més que mil paraules”. Però, és cert que les paraules han perdut força?
Et demostrarem que no.
Què són les captions a Instagram
Caption (o copy caption) és la descripció que acompanya la imatge o vídeo. Pot ser una frase o diferents paràgrafs on es complementa allò que mostrem. És on expliquem una història relacionada amb la foto, una experiència o una reflexió. És on inspirem i busquem crear un vincle amb la comunitat. El text que acompanya una imatge té un paper clau: augmentar l’engagement. La clau és que el text tingui valor afegit.
Et pot interessar: Entendre què és l’engagement i 5 consells per millorar-lo
A més, alguns estudis apunten que les captions llargues ofereixen informació més clara i detallada i ajuden a augmentar l’engagement.
Ara bé, com escriure bones captions a Instagram?
Et demostrarem com no has de fer-ho.
No cometis aquests 8 errors a Instagram
A Instagram pots escriure fins a 2.220 caràcters i, dit sigui d’entrada, no hi ha una fórmula exacta per fer-ho bé. Tot i això, aquests són els 8 errors que has d’evitar tant sí com no quan escriguis a Instagram.
1. Abús d’emojis.
Els emojis fan el que el text sigui més dinàmic. Ara bé, posar-ne molts pot infantilitzar la comunicació i entorpir la lectura.

2. Ús de tipografies diferents.
No tots els dispositius mòbils estan preparats per reproduir noves tipografies. Canviar la classe de lletra no farà el text més atractiu i, a més, t’exposes a què sigui impossible de llegir-lo. Mira el següent exemple:

3. Text uniforme.
La informació en bloc, comprimida en un sol paràgraf, és difícil de llegir. Diuen que, en una conversa, els silencis són tant o més importants que el que es diu. Doncs el mateix passa en un text. Separa les idees i organitza la informació en paràgrafs.

4. Text excessiu a la imatge.
No emplenis de text una imatge d’Instagram. No és el lloc! Si hi ha molt a dir, fes-ho a la caption o, si el que has de dir ha d’ocupar més de 2.200 caràcters, dirigeix els usuaris al teu blog corporatiu.

5. Abús de tecnicismes.
Redacta de la forma més senzilla possible perquè tots els usuaris ho puguin entendre. Les paraules tècniques alenteixen la lectura. Si no s’entén, no transmet.
6. No escriure res.
Deixar la caption buida és de dropos. El text és un complement necessari. Només t’ho pots permetre si ets un influencer nivell celebrity, com l’Aitana.

7. Incloure enllaços.
Des del mòbil, els URL són inútils, no són clicables. Evita afegir URL llargs que trenquen amb el fil de la lectura. Com a alternativa, pots convidar els usuaris a visitar l’enllaç de la biografia.

8. Copiar contingut.
Inspira’t, però no copiïs: Si plagies contingut, un simple #hashtag et podria delatar i fer-te perdre la credibilitat. Vols arriscar-te?
3 consells per escriure un text de qualitat a Instagram
Ja has après els 8 errors que has d’evitar a les teves captions d’Instagram. Però, a més, t’aportem 3 recomanacions que t’ajudaran a escriure bons textos a les xarxes socials:
- Vés al gra. El que és important, sempre al principi. Desperta l’interès des de la primera línia.
- Afegeix una CTA (Crida a l’acció). Fes preguntes, incita la teva comunitat a comentar, a visitar l’enllaç de la biografia, a iniciar una conversa.
- Escriu amb autenticitat. Tots tenim una personalitat pròpia. Les marques també.
Posa punt a l’scroll infinit
Al seu moment, Aza Raskin, l’inventor del scroll infinit va demanar disculpes per fer de les xarxes socials una eina tan addictiva. I és que passem hores absorts mirant Instagram i lliscant el dit sense parar.
Per culpa del scroll infinit, són poques les publicacions que ens sorprenen i detenen aquest consum obsessiu.
L’scroll infinit ens permet visualitzar el contingut a mesura que ens desplacem cap avall. Quan s’arriba a la part inferior es carreguen noves publicacions, sense haver d’actualitzar la pàgina i fent que consumim publicacions de manera constant i infinita.
No podem canviar això. Ara bé, si tens en compte aquests consells i escrius a Instagram evitant aquests 8 errors, tens més opcions de destacar en un món de soroll.