fbpx

8 errors que has d’evitar quan escriguis a Instagram

Portada_Blog_Errors Instagram
Portada_Blog_Errors Instagram
Les paraules han perdut força a Instagram?

Fa anys que Instagram s’ha convertit en un membre més de la família. I és que, actualment, és més fàcil trobar un epidemiòleg o un encantador de serps que algú sense compte a Instagram. Ara bé, utilitzem correctament aquesta xarxa social? 

En aquest article t’expliquem com captar l’atenció més enllà de la imatge i els 8 errors que has d’evitar quan escriguis a Instagram. 

Més enllà de la imatge

Instagram és la xarxa social de les imatges. El lloc on ens han injectat en vena aquell mantra passat de moda “d’una imatge val més que mil paraules”. Però, és cert que les paraules han perdut força?

Et demostrarem que no.

Què són les captions a Instagram

Caption (o copy caption) és la descripció que acompanya la imatge o vídeo. Pot ser una frase o diferents paràgrafs on es complementa allò que mostrem. És on expliquem una història relacionada amb la foto, una experiència o una reflexió. És on inspirem i busquem crear un vincle amb la comunitat. El text que acompanya una imatge té un paper clau: augmentar l’engagement. La clau és que el text tingui valor afegit.

Et pot interessar: Entendre què és l’engagement i 5 consells per millorar-lo

A més, alguns estudis apunten que les captions llargues ofereixen informació més clara i detallada i ajuden a augmentar l’engagement.

Ara bé, com escriure bones captions a Instagram?

Et demostrarem com no has de fer-ho.

No cometis aquests 8 errors a Instagram

A Instagram pots escriure fins a 2.220 caràcters i, dit sigui d’entrada, no hi ha una fórmula exacta per fer-ho bé. Tot i això, aquests són els 8 errors que has d’evitar tant sí com no quan escriguis a Instagram.

1. Abús d’emojis.

Els emojis fan el que el text sigui més dinàmic. Ara bé, posar-ne molts pot infantilitzar la comunicació i entorpir la lectura.

Errors-Instagram_emojis

2. Ús de tipografies diferents.

No tots els dispositius mòbils estan preparats per reproduir noves tipografies. Canviar la classe de lletra no farà el text més atractiu i, a més, t’exposes a què sigui impossible de llegir-lo. Mira el següent exemple:

Errors-Instagram_tipografies

3. Text uniforme.

La informació en bloc, comprimida en un sol paràgraf, és difícil de llegir.  Diuen que, en una conversa, els silencis són tant o més importants que el que es diu. Doncs el mateix passa en un text. Separa les idees i organitza la informació en paràgrafs.

Errors-Instagram_massa-text

4. Text excessiu a la imatge.

No emplenis de text una imatge d’Instagram. No és el lloc! Si hi ha molt a dir, fes-ho a la caption o, si el que has de dir ha d’ocupar més de 2.200 caràcters, dirigeix els usuaris al teu blog corporatiu.

Errors-Instagram_text_imatge

5. Abús de tecnicismes.

Redacta de la forma més senzilla possible perquè tots els usuaris ho puguin entendre. Les paraules tècniques alenteixen la lectura. Si no s’entén, no transmet.

6. No escriure res.

Deixar la caption buida és de dropos. El text és un complement necessari. Només t’ho pots permetre si ets un influencer nivell celebrity, com l’Aitana.

7. Incloure enllaços.

Des del mòbil, els URL són inútils, no són clicables. Evita afegir URL llargs que trenquen amb el fil de la lectura. Com a alternativa, pots convidar els usuaris a visitar l’enllaç de la biografia. 

Errors-Instagram_links

8. Copiar contingut.

Inspira’t, però no copiïs: Si plagies contingut, un simple #hashtag et podria delatar i fer-te perdre la credibilitat. Vols arriscar-te? 

3 consells per escriure un text de qualitat a Instagram

Ja has après els 8 errors que has d’evitar a les teves captions d’Instagram. Però, a més, t’aportem 3 recomanacions que t’ajudaran a escriure bons textos a les xarxes socials:

  1. Vés al gra. El que és important, sempre al principi. Desperta l’interès des de la primera línia. 
  2. Afegeix una CTA (Crida a l’acció). Fes preguntes, incita la teva comunitat a comentar, a visitar l’enllaç de la biografia, a iniciar una conversa. 
  3. Escriu amb autenticitat. Tots tenim una personalitat pròpia. Les marques també.

Posa punt a l’scroll infinit

Al seu moment, Aza Raskin, l’inventor del scroll infinit va demanar disculpes per fer de les xarxes socials una eina tan addictiva. I és que passem hores absorts mirant Instagram i lliscant el dit sense parar.

Per culpa del scroll infinit, són poques les publicacions que ens sorprenen i detenen aquest consum obsessiu.

L’scroll infinit ens permet visualitzar el contingut a mesura que ens desplacem cap avall. Quan s’arriba a la part inferior es carreguen noves publicacions, sense haver d’actualitzar la pàgina i fent que consumim publicacions de manera constant i infinita. 

No podem canviar això. Ara bé, si tens en compte aquests consells i escrius a Instagram evitant aquests 8 errors, tens més opcions de destacar en un món de soroll. 

Les paraules que no s'emporta el vent, queden per escrit


No enviem correu brossa!

Responsable de les dades: ​​Deparaula. Finalitat: ​Enviar-te informació sobre màrqueting i comunicació. Legitimació: El teu consentiment. Destinataris: ​No se cediran dades a tercers, excepte obligació legal. Drets: Tens dret a accedir, rectificar, limitar i eliminar les dades en qualsevol moment.

[ Conèixer ]

Formar-se o tenir una idea més o menys completa d’algú o d’alguna cosa.

Digues-hi la teva!
Aquí tindràs veu i vot, i corda per estona. Tirarem pel dret i, amb la mà al cor, parlarem clar i parlarem bé, que no costa gaire.

[ Xarxa social ]

Plataforma digital de comunicació global que posa en contacte un gran nombre d’usuaris.

Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Pinterest, YouTube, WhatsApp, Telegram, Snapchat, Pinterest, Flickr, Spotify, TikTok… Són totes les que tenim, però no són totes les que hi ha.

Què vol dir això?

Que no cal tenir un perfil a totes les xarxes socials que trobis pel camí. Cal enfocar la comunicació global entenent que la imatge de la teva empresa, marca, institució o producte es veurà 100 % influïda en funció de com utilitzis totes aquestes plataformes.

Estressant?

T’assessorem per tal de definir una bona estratègia de comunicació i posar en marxa només aquells perfils que siguin d’interès i d’utilitat.

[ Keywords ]

kɪ́jwəːdz

Les keywords són aquelles paraules clau que utilitzem quan busquem informació sobre qualsevol temàtica en un cercador.
La definició és senzilla, oi?
Tot i això, saber-les reconèixer i utilitzar quan toca és més important del que sembla.
Treballar les keywords correctes en els teus continguts digitals pot ajudar-te moltíssim.

Per què?

Et permetrà posicionar bé el contingut als cercadors, evitaràs que es perdi entre tanta informació i augmentaràs les visites de clients potencials.

On les pots utilitzar?

Et poden servir per definir el contingut principal d'una pàgina web, la seva estructura o, fins i tot, els textos d'una publicació a Instagram.
Perquè, sabies que els hashtags també són keywords?

[ Engagement ]

ɪnˈɡeɪdʒmənt

L’engagement és un concepte que s’ha tornat imprescindible a l’hora d’analitzar si una estratègia de màrqueting funciona.
Té a veure amb la fidelitat i el sentit de pertenença a una marca, i és una eina de conversió molt més potent que la publicitat.
Vols saber-ne més?

[ Web ]

Com va dir Bill Gates, "si el teu negoci no és a Internet, el teu negoci no existeix".
Si el teu consumidor és a Internet, per què no hi ets, tu?
Una pàgina web és el teu aparador, és el teu comercial, és una font informativa, és una primera pressa de contacte.
Ara bé, per emergir en un món sobresaturat, calen un propòsit i una estratègia.

[ Marca ]

Segons l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, una marca és tot signe susceptible de representació gràfica, i serveix per distingir els productes i serveis d'una empresa al mercat.
Una marca, però, va molt més enllà del disseny.
Tot el que es comunica, i com es comunica, és marca.
Tot el que la gent percep, pensa, diu, sent i comparteix sobre un producte o servei, és marca.

[ Binge-watching ]

bɪnʤˈwɒʧɪŋ

Expressió anglesa que vindria a dir "fer una marató o atipar-se de sèries". Veure'n capítol rere capítol fins que acabes la sèrie sencera. Això que està tan de moda gràcies a les plataformes de vídeo com Netflix o HBO.
A l’oficina ens vam enganxar a This Is Us, i no neguem que alguna nit hem fet alguna binge-watching a Prime Video. Si no l’has vist, te la recomanem!

[ 10 coses sobre mi ]

1. M’agrada massa el cafè, si mai es pot dir massa.

2. Ferma creient que una trucada val més que un whatsapp.

3. M’organitzo la vida amb mil agendes, però a vegades perdo el cap.

4. Soc molt observadora, encara que sovint porto les ulleres brutes, i si duc una càmera per endur-me un record, millor.

5. De província aragonesa, però mirant els dibuixos en català des de petita.

6. M’encanta llegir en paper. Si em passo al llibre digital, serà perquè no em queda espai a casa.

7. Tinc estancada una passió que em relaxava molt i em feia desconnectar: pintar.

8. Àgil devoradora de sèries i cinema.

9. Sempre aprenent per mantenir-me actualitzada en aquest món de bojos.

10. Un desig: igualtat.

[ Conte ]

Narració, generalment breu, d'un fet o d'una sèrie de fets reals, llegendaris o ficticis, amb la intenció d'entretenir, divertir, moralitzar, etc.
El conte que tothom hauria de llegir és Momo, una novel·la de Michael Ende en què s’explica la lluita entre Momo, una nena òrfena que posseeix una extraordinària habilitat per saber escoltar, i els homes de gris, personatges cadavèrics que viuen del temps estalviat / perdut de la resta de mortals.
Amagada sota la dolçor d’un infant, Momo és una crítica ferotge a les societats modernes, en què el treball converteix la societat en una suma de persones alienades i la productivitat és dirigida per personatges sense escrúpols.
Et sona de res?

[ Copywriter ]

kɑpiːˌraɪtɚ

També anomenat "redactor de continguts publicitaris". Ens encanta adoptar estrangerismes per denominar coses per a les quals ja tenim nom. Per exemple: fúting, bufet, pàrquing, clúster, standing, outlet, hobby, freelance, coaching, brànding… En aquesta web en trobaràs uns quants, però… és un simple tema de posicionament ;-).

[ 10 coses sobre mi ]

1. Vaig enamorar-me gràcies a Twitter.

2. Periodista renegada d’una professió que cada cop disposa de menys temps i recursos.

3. Mare. L’emprenedoria m’ha permès una cosa gairebé impossible: conciliar.

4. He descobert les meravelles que hi ha sota el mar i m'hi submergeixo sempre que puc.

5. Tinc vertigen però mai puc resistir-me a mirar cap avall.

6. M’encanten els gats. En un passat, gat que veia pel carrer, mix que m’emportava a casa.

7. M’he tornat feminista amb el temps. Cada dia el món em demostra que és necessari.

8. Molt fan de qui va inventar la frase “Viatjar és l’única despesa que et farà més ric”.

9. Catalana però també ciutadana del món. Una llengua que no es protegeix és una llengua que mor.

10. Com el gran Capità Enciam postulava, jo també crec que els petits canvis són poderosos.

[ Connectem ]

La teoria dels 6 graus que ja són 4

Situa’t. Anys seixanta. Època dels Beatles i de les manifestacions massives reivindicant nous drets socials.

Opcional

En aquell temps, un nord-americà va voler comprovar si tota la humanitat estava “connectada”.

Com?

Va seleccionar diverses persones a l’atzar i els va demanar que enviessin una carta. L’havien d’enviar a algú que no coneixien de res i que vivia a milers de quilòmetres. Els remitents només en sabien el nom, la professió i una localització aproximada. Perquè la carta arribés a la persona correcta, la condició principal era que els participants havien de donar la missiva a un o diversos intermediaris seguint una mena d’intuïció. Tot això, sense WhatsApp ni Facebook, eh!
En contra del que es creia, la majoria de cartes van arribar i, en comptes de centenars d’intermediaris, només van fer falta entre 5 i 7 persones a la cadena. Voilà la teoria dels 6 graus de separació.

Ara en restem 2, en queden 4

Amb les xarxes socials, aquesta teoria ha quedat obsoleta. Segons un estudi de Facebook, només cal una mitjana de 3,57 persones per connectar els més de 1.590 milions d’usuaris actius de la xarxa (prop d’un 22 % de la població).
Pensa-ho bé, entre tu i Trump només hi ha una cadena de 4 persones de separació. Acolloneix, oi? Ara pensa en les possibilitats que t’obre aquesta teoria. I ignora les possibilitats amb Trump…
Aprofita-ho!