Atreu i fidelitza amb el màrqueting de continguts

Alguns estudis apunten que una persona, des que s’aixeca fins que se’n va a dormir, rep entre 3.000 i 5.000 missatges publicitaris. I és que la publicitat ha estat, des de temps immemorials, una estratègia de promoció recurrent a l’hora de captar clients.

Ara bé, davant d’aquesta massificació, la publicitat convencional s’està tornant cada cop menys efectiva. I més molesta.

Com destacar davant d’aquest fet?

Línies avall t’ajudem a descobrir-ho.

Fa dos anys, a Espanya, segons l’estudi DigitalNewsReport.es 2017, el 28% de la població usuària d’Internet bloquejava els anuncis en línia: des de l’ordinador (90%), des del mòbil (28%) i des de les tauletes (19%). Actualment, l’extensió ‘AdBlock’ de Google Chrome compta amb més de 10 milions d’usuaris.

Aquest sistema de bloqueig dels anuncis, crea una millor experiència digital per als clients, però és un problema per a les marques.

Com lluitar amb el moviment anti-anuncis? Amb el màrqueting de continguts.

 

Què és el màrqueting de continguts

El màrqueting de continguts o Content Marketing és una estratègia a llarg termini que utilitza el contingut, en tots els seus formats, per a crear una relació forta amb l’audiència, captar la seva atenció i millorar l’engagement.

‘La fórmula de l’èxit en un contingut: ajudar, educar, informar, entretenir o inspirar’. Lucas García, CEO de Socialmood.

A diferència dels anuncis pagats, el màrqueting de continguts pretén crear confiança i atreure l’audiència d’una manera més selecta i menys invasiva.

 

4 motius per apostar pel màrqueting de continguts

– Millora la imatge de marca. Si aportes informació personalitzada i de qualitat, milloraràs la teva reputació i visibilitat.

– Et permet generar relacions directes i pròximes amb els teus usuaris de manera natural i oberta.

– És més barat i més rendible.

– Millora el teu posicionament en cercadors.

 

Com genero contingut?

Tens infinites opcions per a crear i promocionar el teu contingut. No et quedis només amb les xarxes socials. Innova. Si vols que funcioni, no et centris en un únic format, diversifica per poder atreure més audiència.

El blog de Maybelline o el de Me gusta volar d’Iberia són bons exemples de com aplicar una estratègia de màrqueting de continguts.

Quant al blog de la marca de maquillatge Maybelline, aprofiten aquest recurs per educar als seus clients compartint tutorials amb el maquillador oficial de la marca i consells bàsics, tot fent ús dels seus productes.

En el cas del blog d’Iberia s’ofereix informació sobre avions i aeroports, però també se centra amb les inquietuds dels usuaris, amb moltes aportacions per satisfer la curiositat dels clients i donar informació sobre els millors llocs de vacances, entre altres.

Nestlé, per exemple, també fa ús del màrqueting de continguts a través de Pinterest. Al seu perfil trobaràs infinitat d’infografies amb informació d’interès i curiositats sobre la marca i els seus productes.

Publicacions, imatges, infografies, vídeos, podcasts, presentacions…

Aprofita els avantatges de cadascun dels formats i de les diverses plataformes sense perdre de vista els objectius i acompanya la campanya d’un calendari editorial per saber què has de fer, quan, com, on i per què.

 

La importància del calendari editorial

El calendari editorial és l’element essencial perquè una estratègia de continguts sigui exitosa. Així mateix, t’ajudarà en l’organització i planificació i serà una eina més per garantir la constància del projecte.

Però perquè és tan important un calendari editorial? Aquí te’n donem quatre motius:

1. Contingut de rellevància. T’ajudarà a crear contingut específicament pensat per al públic que el llegirà i tindràs moltes més oportunitats d’encertar.

2. Pensaràs a llarg termini. Amb un calendari editorial sabràs amb antelació quins formats utilitzaràs, com evolucionaran els teus continguts i a quin públic t’adreçaràs.

3. Optimitzaràs el temps. Amb un pla de referència sempre aniràs un pas endavant. El ritme de treball serà més constant i també tindràs més temps per a generar idees i optimitzar continguts.

4. Diferenciaràs audiències. Cada format, cada temàtica, cada publicació té una audiència diferent. Tenir un calendari editorial et permetrà tenir-ho ben clar i definit per a saber a qui va dirigit cada post per endavant.

 

Com captar l’atenció?

Recorda que l’audiència filtra el gra de la palla, has d’evitar pressionar-la amb contingut que interrompi la seva activitat. Busca formes d’enviar el teu missatge de forma natural i orgànica. Així mateix, és important establir una filosofia al voltant de l’ajuda, on el client sempre sigui el centre de tot.

Pensa que, tard o d’hora, si l’estàs ajudant, l’audiència et recordarà.