Per què integrar un blog corporatiu a la teva estratègia de màrqueting?

A banda d’una bona eina de comunicació, crear un blog corporatiu és una bona acció dins de l’estratègia de màrqueting, ja que ajuda a atreure visites a la pàgina web. I és que, sovint, entrem en un lloc web concret atrets per les ganes de trobar contingut especialitzat.

Ara bé, perquè funcioni no hem de limitar-nos a crear una pestanya a la web i esperar que vingui l’èxit. El blog, a la vegada que les xarxes socials, necessita estratègia, planificació i constància.

I, per descomptat, el contingut si no és el rei continua essent molt important. Cada vegada que et posis a escriure, a més d’una redacció acurada, has de pensar en com estructuraràs la informació i quin to de veu utilitzaràs.

Massa coses?

Ningú va dir que seria fàcil.

Però, anem per parts.

Estem inundats de contingut, farts de nous inputs informatius per totes bandes. La majoria d’escàs valor. Però, què passa si hi ha un contingut que sobresurt de la resta?

 

Defineix una estratègia…

Un blog no és una aixeta que obres i tanques quan tens ganes de beure. Has d’anar alimentant-lo amb regularitat. Pots crear-te un calendari per saber quan toca parlar i sobre què.

 

I decideix com et comunicaràs

Decidir si utilitzaràs un to de veu més formal o més informal depèn de la personalitat de la teva marca, dels valors que vulgui transmetre i del públic objectiu. A més, segons el tipus de públic hauràs d’adaptar les referències i el llenguatge.

Amb un exemple ho veuràs millor:

Si parles a un públic adolescent i busques la seva empatia, pots esmentar el nou vídeo que ha penjat una influencer a TikTok, referenciar qui participa en la nova edició d’OT o preguntar si ja han vist l’últim capítol de Sex Education de Netflix.

Ara… creus que el teu pare seguiria el discurs amb les mateixes referències? Probablement no.

Ah, i per cert: assegura-te’n que no hi hagi faltes d’ortografia. No hi ha res que doni més mala imatge.

 

6 avantatges d’un blog corporatiu i alguns exemples d’empreses que ho fan bé

A priori mantenir un blog sembla una tasca complicada. Però el cert és que té molts avantatges. Descobreix línies avall per què:

1. Notorietat i reputació.

Igual que passa amb les xarxes socials, un blog corporatiu permet col·locar-te a la ment del teu client o potencial client. Si l’enganxa la teva manera de ser i comunicar-te, quan pensi en algú del teu sector, apareixeràs al que s’anomena top of mind.

En aquest cas, et posem l’exemple de Google. Aquest gegant no necessita un blog perquè et quedis amb la seva marca, però l’aprofita per crear un espai on puguis trobar contingut útil: Think with Google.

 

2. Confiança i fidelització dels clients.

Veure que hi ha persones darrere d’un projecte o marca és essencial per guanyar-te la confiança del lector. Les grans marques es deixen quantitats milionàries pagant publicitat. La resta, hem de buscar altres vies per a generar confiança. I això, sovint, implica sortir de darrere la pantalla.

 

3. Més tràfic a la web.

Totes les visites són potencials leads. I qualsevol client pot arribar a visitar la teva pàgina web per múltiples vies: des d’un article especialitzat al blog, a través d’un enllaç de les xarxes socials o gràcies a algú que t’ha referenciat.

Brico Depot, per exemple, comparteix al seu Brico Blog tota una sèrie de consells, pas a pas, tips de decoració, com utilitzar un determinat material o com col·locar-ne un altre.

 

4. Millor posicionament de la teva pàgina als cercadors.

Generar contingut constantment, fa que la teva pàgina web estigui actualitzada i millori el seu posicionament als cercadors.

El bon ús de les keywords o paraules clau, la bona estructuració del text amb diferents títols, imatges optimitzades per la web, enllaços… tot et fa sumar punts per aconseguir un millor posicionament SEO.

 

5. Destacar com a expert referent del teu sector.

Si el teu blog tracta una temàtica molt específica i ofereixes solucions o resols dubtes, els teus clients et veuran com un expert de la matèria i això generarà confiança.

L’agència de viatges digital Destinia, per exemple, crea contingut al seu blog Destinia Magazine sobre escapades i turisme per tot el món, amb curiositats, plans de ruta i contingut específic per a amants de la gastronomia, entre altres.

 

6. Coneixeràs la teva audiència.

El blog corporatiu és una eina que humanitza l’empresa i permet empatitzar amb els lectors. A més, si segueixes l’anàlisi i dones una ullada a les mètriques, tindràs moltes dades que poden ser-te útils.

Quin article s’ha compartit més, quin ha generat més comentaris o visites… totes aquestes estadístiques et donen informació sobre quins són els temes que interessen més a la teva audiència i quins cal potenciar.

 

Com ja t’hem avançat, tenir un blog és una carrera de fons de la qual cal estar preparat. Ara bé, si ho tens clar i ets bon esportista, saps que només pot aportar-te beneficis. Amb una mica d’inversió, els resultats arriben.