Els 6 principals errors de les empreses que fan el salt digital

1. No tenir una estratègia digital

Per obrir un compte, posem per cas a Facebook, no fan falta gaires coneixements tècnics. De fet, no en fa falta cap. Cal saber llegir i anar completant els passos que et fixa la plataforma. El mateix passa amb Twitter i _______ ( aquí posa la xarxa que vulguis). Per a dir-ho ras i curt: tothom ho pot fer.

El problema ve després.

El problema ve quan, un cop creat el compte i dissenyat un perfil social, ens n’adonem que no hi ha cap estratègia al darrere.

Abans de crear una xarxa social cal tenir un objectiu. Cal definir el propòsit de l’acció: volem fer negoci, potenciar la marca, ajudar els clients… Hem d’establir unes metes i intentar complir-les.

2. No comptar amb una persona adequada

Per a gestionar la comunicació de les xarxes socials hem de disposar d’un professional que controli i monitoritzi tota la informació que pugui afectar el nostre sector i les accions de la competència. Ha de tenir coneixements en xarxes socials i estratègies de comunicació i ha d’impregnar-se de la cultura empresarial de l’empresa perquè en retransmeti els mateixos valors.

Cada plataforma té la seva estratègia. Hem d’evitar avorrir la gent enviant el mateix missatge.

3. Voler estar a tot arreu

Hem d’escollir bé les plataformes per on ens mourem. No cal estar present en totes les xarxes socials, però sí que hem de ser constants en aquelles que escollim. Potser no fa falta un canal a Youtube si no hi ha ningú que pugui fer vídeos de qualitat.

Hem de saber triar bé les plataformes per on ens mourem. Analitzem en quines va bé estar-hi tot tenint compte el sector i el públic objectiu.

4. Manca d’activitat

Moltes empreses obren perfils per a crear una promoció o anunciar un producte nou, aconsegueixen milers de seguidors i, tot just quan acaba la campanya, no tornen actualitzar mai més. No hi ha res que causi més mal efecte que veure una web desactualitzada o un perfil on no s’hi ha publicat des de fa més d’un any. Una xarxa social sense actualitzar projecta una mala imatge de l’empresa. La constància és un factor clau a Internet.

5. Utilitzar les xarxes socials com a catàleg de vendes

Moltes empreses entenen les xarxes socials com un canal de venda. Es limiten només a parlar dels seus productes, descomptes i promocions. Aquesta actitud fa que l’usuari es cansi de la marca. Ja sabem que vens sabates / cadires / ungles de gel / programes software / el que vulguis. No cal recordar-ho a cada moment.

Malgrat que l’objectiu final sigui vendre, cal fer-ho d’una manera agradable i, fins i tot, subtil. Hem de compartir informació d’interès per als seguidors i que aquesta estigui relacionada d’una manera o altra amb la nostra àrea de negoci.

6. No interactuar amb els usuaris

Una de les grans avantatges de les xarxes socials és la bidireccionalitat. En elles, podem obtenir el feedback del que pensen els nostres usuaris / clients.
A Facebook, Instagram, Twitter o, per exemple, Google + els usuaris et parlen, et pregunten dubtes i / o es queixen d’un mal servei. Ignorar aquestes interaccions és el pitjor que pots fer.

La manca de resposta dona molt mala imatge. A més, una crítica d’un usuari enfadat es pot tornar viral i perjudicar seriosament la reputació de la marca. Cal atendre les queixes amb celeritat. I, si pot ser, fer-ho amb gràcia.

No Comments

Post A Comment