Pinterest i el poder de la imatge

En un món eminentment digital, és necessari invertir temps a posicionar bé el contingut a la xarxa. Per a que et vegin, primer, cal que et trobin.

Aquest article tracta de Pinterest, una xarxa social oblidada per algunes empreses i que té molts més beneficis dels que pots creure a primera vista.

Amb una bona estratègia, Pinterest augmenta el trànsit a la teva web, genera més engagement, facilita l’obtenció de leads de qualitat… T’interessa?

 

Coneix Pinterest

Pinterest funciona com un buscador i és una de les xarxes on el poder de la imatge és més important. A diferència d’altres plataformes com Facebook, Instagram o Twitter, l’objectiu de Pinterest no és connectar persones, sinó inspirar-les.

Dins d’aquesta xarxa, les publicacions (també conegudes com a pins) s’agrupen en taulers temàtics. Una forma molt intuïtiva d’ordenar el contingut i fer-lo més atractiu i fàcil de trobar per als usuaris.

 

El poder de la imatge

Com demostren diversos estudis, el nostre cervell és capaç de captar una imatge en menys d’un segon. I és que el contingut visual es consumeix molt ràpid i causa un impacte de forma gairebé immediata. D’aquí l’èxit de plataformes com Instagram o Pinterest.

 

Utilitza Pinterest

Una de les avantatges principals de Pinterest és la possibilitat d’estructurar el contingut per temàtiques. Segons els teus interessos, pots organitzar les publicacions ens diferents taulers. Així mateix, quan comences a seguir un compte, pots escollir només seguir determinats taulers del perfil o seguir-los tots.

D’aquesta manera, si tens una empresa de disseny gràfic, probablement no t’interessi el tauler ‘Receptes de cuina’ o ‘Decoració de la llar’ d’un compte, sinó el de ‘Tips Illustrator’ o ‘Disseny de logotips’, per exemple.

 

Taulers_Pinterest

 

A més, pots col·locar el plug in o extensió de Pinterest al teu navegador per afegir pins d’altres pàgines o del teu blog. Tan sols cal que facis clic a la icona que diu «Pin it» i apareixeran opcions de les imatges a seleccionar, fes clic a la que més t’agradi i després tria on guardar-ne el pin.

 

Plug_in_Pinterest

 

Tot seguit, acompanya’l d’un títol i un text descriptiu per fer-lo més fàcil de trobar. Encara que la imatge sigui la protagonista, una bona descripció i l’ús adequat de les paraules clau és el que farà que el teu contingut es posicioni dins del cercador de Pinterest i a Google, i augmenti la seva viralitat.

És clau saber que el teu contingut no és només teu, sinó que altres persones el poden guardar als seus taulers i, així, successivament fins a fer-se viral.

Si fas servir imatges d’altres pàgines web o d’altres usuaris, pots editar els pins per aconseguir que el contingut es torni viral. Això beneficiarà el propietari original del contingut, però també a tu, ja que aconseguiràs més visibilitat.

 

Tres avantatges de Pinterest

Personalment, el que més ens agrada d’aquesta xarxa és que a cada publicació pots afegir un enllaç i redirigir el públic on tu vulguis. Tanmateix, Pinterest té molts altres beneficis:

1. Proximitat amb els teus clients.

2. Imatge de marca.

3. Trànsit a la web.

Aquesta última és la nostra funcionalitat preferida. Pinterest permet enllaçar els teus pins a l’adreça URL que prefereixis. Així mateix, et recomanem introduir a la teva web el botó de compartir (Pin it) a Pinterest.

 

Programa els teus pins

Et recordem que un calendari editorial és l’element essencial perquè la teva estratègia de continguts arribi a bon port. Segur que coneixes unes quantes eines per poder planificar i programar el teu contingut a les xarxes socials. Igual que pots fer amb Facebook o Twitter, també existeixen plataformes que et permeten portar una planificació de les teves publicacions o pins a Pinterest com, per exemple, Hootsuite, Viraltag o Planoly, entre altres.

D’aquestes tres opcions, podríem dir que Hootsuite és la més simple a nivell de disseny. En canvi, Viraltag o Planoly tenen un estil més visual i segueixen la línia de Pinterest.

Si haguéssim d’escollir-ne una, ens quedaríem amb el pin planner de Planoly perquè, fins i tot quan estàs programant, ja pots veure com quedaran estèticament les teves publicacions, igual que passa a la versió per programar Instagram. A més, també han incorporat un apartat d’estadístiques.

Segons Planoly, ja hi ha més de 300 milions de persones al món utilitzant Pinterest. I tu, t’animes amb els pins?